Опубліковано Збірник матеріалів ІІ-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих учених “Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни і повоєнного відновлення”

За результатами проведення в 2022 році ІІ-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих учених, присвяченого 25-річчю заснування інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, опубліковано Збірник матеріалів “Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни і повоєнного відновлення”.

Видання підготовлено співорганізаторами Конкурсу, зокрема Державною установою «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» з її Центром перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері економіки, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Програмою розвитку ООН в Україні. 

Збірник містить три основні розділи, що включають тексти робіт одинадцяти переможців Конкурсу, двадцяти шести обраних робіт інших учасників Конкурсу та десяти статей з матеріалами науково-практичних досліджень провідних українських учених і експертів-практиків.

Автором Передмови видання є В. УСТИМЕНКО, Співголова Конкурсної комісії з оцінювання наукових робіт, Директор Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України», член Президії НАН України, член-кореспондент НАН України, член-кореспондент НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України. Вступна частина містить звернення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Д. ЛУБІНЦЯ, Представника Уповноваженого Верховної Ради України з соціальних та економічних прав О. КОЛОБРОДОВОЇ, очільниці команди за напрямом “Демократичне врядування” Програми розвитку ООН в Україні О. УРСУ, Заступника Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції О. ШКУРАТОВА та Заступника Міністра економіки України О. ГРИБАНА.

Електронну версію Збірника внесено до Репозитарію академічних текстів Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» – http://hozpravoreposit.kyiv.ua/handle/765432198/178.

Друковані примірники Збірника буде розіслано до провідних бібліотечних установ України та авторів наукових праць.

Конкурс проведено й Збірник видано в рамках Проєкту ПРООН «Належна обачність щодо прав людини в глобальних ланцюгах постачання: впровадження Керівних принципів ООН з питань бізнесу та прав людини для справедливого відновлення», що реалізується за підтримки Уряду Японії.