Учаcть у засіданні Громадської ради при Держмолодьжитло

22 червня 2022 року пройшло онлайн засідання Громадської ради Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (Держмолодьжитло), в якому взяли участь співробітники Інституту: Мінгела Олег Андрійович (делегований від громадської організації «Асоціація вчених – внутрішньо переміщених осіб») та к.ю.н. Сошников Антон Олександрович (делегований від громадської організації «Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення»).

Засідання розпочалоcь з доповіді голови правління Держмолодьжитло Сергія Комнатного за останній рік. Так, було наголошено про позитивний досвід проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», які реалізують Держмолодьжитло і Мінреінтеґрації, за рахунок коштів ґранту Уряду Німеччини, наданих через Кредитну установу для відбудови (KfW). Члени Громадської ради при Держмолодьжитло підтримали відповідний звіт.

image-22-06-22-11-58

Також було заслухано звіт голови Громадської ради при Держмолодьжитло Сергія Когута про роботу громадської ради за останній рік. Даний звіт бувтсхвально підтриманий.

Член Громадської ради при Держмолодьжитло Владислав Губcький запропонував можливі шляхи вирішення житлових проблем внутрішньо переміщених осіб, та осіб, житло яких зруйноване внаслідок російської агресії. Члени Громадської ради підтримали дану ініціативу, і було вирішено додаткового обговорити її в рамках робочої групи з забезпечення житлом ВПО.

Членкиня Громадської ради при Держмолодьжитло Ліна Грабар наголосила щодо необхідності врахування міжнародного досвіду забезпечення соціальним  житлом на прикладі Німеччини.

Було ухвалено рішення про продовження строку повноважень керівних та робочих органів Громадської ради при Держмолодьжитло у зв’язку з воєнним станом.

За ініціативи голови Громадської ради при Держмолодьжитло Сергія Когута були реорганізовані робочі групи з питань житлових питань молоді та пошуку альтернативних джерел фінансування житлових програм.

За ініціативи Члена Громадської ради при Держмолодьжитло Антона Cошникова було перейменовано робочу групу з питань житлових питань АТО/ООС на робочу групу з питань забезпечення житлом учасників бойових дій (робочу групу продовжує очолювати Cергій Когут).

Антон Cошников під час доповіді прозвітував про діяльність робочої групи з забезпечення житлом ВПО та окреслив основні проблемні питання. Члени Громадської ради затвердили відповідний звіт.

image-22-06-22-11-58Довідка: Громадська рада Держмолодьжитла є консультативно-дорадчим органом при Держмолодьжитлі, що утворена з метою підвищення ролі громадської думки в питані формування та реалізації державної житлової політики, забезпечення прозорості та інформування громадськості про діяльність Держмолодьжитла, унеможливлення наявності корупційних ризиків, на виконання положень «Стратегії розвитку Держмолодьжитла як інструменту реалізації державної житлової політики на 2016-2020 роки».