10-й ювілейний Форум громадянського суспільства – 2021

30 листопада 2021 року НСК «Олімпійський» приймає більше 180 гостей особисто та понад 400 осіб онлайн на десятому Форумі розвитку громадянського суспільства, який нині присвячено 30-річчю відновлення незалежності нашої країни. Даний міжнародний захід являє собою найбільшу платформу для спілкування та обміну досвідом між представниками наукового, владного, бізнесового, волонтерського сектору для висвітлення найбільш актуальних питань розвитку не тільки громадянського суспільства, але й усієї країни. Традиційно організатором заходу є Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадянського почину «Єднання» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України».

IMG-414aebb471acf9a593de9dcff7ca54d6-V

Академічну наукову спільноту на заході представляють співробітники Луганської філії ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України»: директор, д.е.н., професор, Заслужений економіст України Інна Заблодська; вчений секретар, д.е.н., старший дослідник Юлія Рогозян та старший науковий співробітник, к.е.н., доцент Світлана Гречана.

IMG-faced6827e1859c4cc39fb9637ba5716-V

Даний великомасштабний захід розпочався вітальними промовами спікерів високого рівня, серед яких: заступник Керівника Офісу президента України Олексій Дніпров, Директор Місії Агенства США з міжнародного розвитку Джеймс Хоуп, Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева, Старший координатор програм Координатора проектів ОБСЄ в Україні Карін Рьольке, Перша леді Олена Зеленська.

Форум громадянського суспільства складається з декількох заходів, які одночасно відбуваються на восьми різних локаціях НСК «Олімпійський». Найбільш важливими з практичної точки зору стали презентації пріоритетів співпраці міжнародних донорських організацій з представниками громадянського суспільства (зокрема й територіальних громад України), серед яких учасники Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Програми розвитку ООН в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку в Україні тощо.

IMG-01036c18a37e676b5245b766cf5311b0-V

Крім того в рамках Форуму відбуваються ще й такі заходи як ярмарок вакансій громадського сектору (у партнерстві з «Платформою з працевлаштування Lobby X»), інтерактивна дискусія «Організаційна (не‑)залежність і стійкість у часи турбулентності» (у партнерстві з Міжнародним Фондом «Відродження»), «Пошук скарбів» для реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021—2026 роки (у співпраці з ОБСЄ та Секретаріатом КМУ) та багато інших.

Більш детальну інформацію можна отримати на офіційній сторінці форуму за посиланням: https://forum.ednannia.ua/