19 серпня пішов з життя Президент Національної академії наук України Борис Євгенович Патон

118194614_1871765426310917_4878320923650181264_n

Є люди, які можуть по-справжньому змінити світ, увійти в історію та залишити неоціненний спадок наступним поколінням та послідовникам по всьому світу. Саме такою людиною був Борис Євгенович Патон – людина з великої літери, видатний син України, справжня легенда української та світової науки, Академік, Президент Національної академії наук України, директор Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України. З іменем Бориса Євгеновича пов’язані такі технології, як зварювання під флюсом, зварювання у космосі, електрозварювання м’яких тканин, втім, даний список можна перелічувати довго, адже у ньому сотні винаходів, які отримали своє визнання як в Україні, так і на світовому рівні.

Точно невипадково Борис Євгенович народився в один день зі створенням Національної академії наук України – 14 листопада 1918 р., адже наука була сенсом його життям, життям заради кращого майбутнього, а Академія наук – частиною великого серця та душі, які завжди були відкриті кожному, хто приєднувався до світу науки та наукових пошуків.

Колектив Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» глибоко сумує з приводу смерті Бориса Євгеновича, що є непоправною втратою для всієї країни, і висловлює щирі співчуття рідним, колегам та близьким.

Світла пам’ять про нього буде жити у серцях українців, в історії України.