Урочисте розширене засідання Ради Донецького наукового центру НАН України і МОН України

14 травня 2019 р. у місті Краматорськ Донецької області відбулося урочисте розширене засідання Ради Донецького наукового центру НАН України і МОН України (далі – ДНЦ), присвячене Дню науки, яке відвідали співробітники ІЕПД НАН України.

Захід поєднав у собі і привітання із Днем науки (в тому числі письмові – від Прем’єр-Міністра України В.Б. Гройсмана); і нагородження вчених регіону, які досягли видатних наукових результатів; і обговорення нагальних проблем та перспектив науки та техніки; і концертну програму.

Так, голова ДНЦ В.Д. Ковальов розповів про XIII Всеукраїнський фестиваль науки, який організовано цього року. Радниця голови ДонОДА Т.О. Лук’янчук, очільниця департаменту освіти і науки ДонОДА Т.В. Сідашева та секретар Краматорської міської ради Д.В. Ошурко подякували науковцям за сприяння у діяльності відповідних органів державної влади та місцевого самоврядування. Заступник голови Луганської науково-координаційної ради ДНЦ Є.В. Потапенко доповів про останні результати роботи даного наукового осередку. Голова Донецького територіального відділу Національного центру «Мала академія наук України» та молодих вчених Малої академії наук О.В. Євдокимова розповіла про успіхи «наукової зміни» –  молодих учених – за минулий рік. І всі спікери без виключення вітали присутніх учених із Днем науки, бажали їм натхнення, наснаги та нових можливостей.

Також було зачитано низку доповідей стосовно перспектив розвитку науки з огляду на останні тенденції в Україні та світі, проблеми та можливості для переміщених наукових та освітніх установ тощо. Так, директор Інституту економіки промисловості НАН України, академік НАН України О.І. Амоша вів мову про роль академічної економічної науки у вирішенні проблем модернізації промислових регіонів; директор Інституту фізики гірничих процесів НАН України О.М. Молчанов розповів про досягнення даного Інституту після переміщення та розповів, яким чином вдалося налагодити роботу в нових умовах.