Як інтегрувати ВПО: моніторинг і стратегування

15 березня 2019 р. у м. Краматорськ Донецької обл. представниками Аналітичного центру CEDOS було проведено тренінг «Як інтегрувати ВПО: моніторинг і стратегування», який відвідала і співробітниця Інституту Анастасія Токунова.

Метою тренінгу було надати навички з аналізу інтеграції ВПО та розробки міської стратегії інтеграції. Даний центр є достатньо обізнаним у питаннях дослідження інтеграції. Зокрема, до останніх його праць можна віднести формування Індексу інтеграції внутрішньо переміщених осіб для низки українських міст (докладніше див. за посиланням https://cedos.org.ua/uk/vpo-integration-index. Наразі центр ставить на меті розширення даного напряму та долучення до проведення аналізу більшого кола учасників.

На тренінгубуло:

– презентовано роботу Аналітичного центру CEDOS;

– ознайомлено учасниць та учасників з теоретичною базою для моніторингу інтеграції мігранток та мігрантів;

– надано методологію щодо вимірювання інтеграції в реаліях українського законодавства та статистики;

– наведено приклади корисних практик такого вимірювання та документів, розроблених на підставі відповідних даних (наприклад, Міська програма інтеграції у м. Сєвєродонецьк Луганської обл.);

– розглянуто декілька практичних ситуацій, де учасниці та учасники на практиці спробували ідентифікувати та аналізувати дані щодо міграційних та інтеграційних процесів;

– здійснено оголошення щодо конкурсу на оплачуване написання аналітики та міської стратегії інтеграції ВПО для м. Краматорськ.