Прес – конференція в УКРІНФОРМ за результатами науково-прикладного проекту 2018 року на тему: «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу»

26 листопада 2018 року у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ» відбулася прес – конференція на тему: «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу».

На заході були представлені основні науково обґрунтовані та емпірично підтверджені результати, отримані виконавцями і учасникам проекту в процесі реалізації головної ідеї та виконання основних завдань Спільного науково-прикладного проекту 2018 року Інституту економіко-правових досліджень НАН України, Фонду імені Фрідріха Еберта (Німеччина) та ГО «Асоціація вчених – внутрішньо переміщених осіб», у т.ч. Аналітична доповідь, що узагальнює роботу колективу дослідників та громадських активістів з числа вчених – внутрішньо переміщених осіб.

Ключовими експертами-спікерами прес-конференції були:

РЬОТИГ Марсель – директор Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі;

ЛІБАНОВА Елла Марленівна – академік-секретар відділення економіки  НАН України, директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України, академік НАН України, доктор економічних наук, професор, експерт ООН;

УСТИМЕНКО Володимир Анатолійович – директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, член-кореспондент НАН та НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, Залужений юрист України;

МАЛИШ Дмитро Олегович – завідувач сектору економічного аналізу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України;

ДЖАБРАІЛОВ Руслан Аятшахович – заступник директора з наукових питань Інституту економіко-правових досліджень НАН України, доктор юридичних наук, доцент;

ЗАБЛОДСЬКА Інна Володимирівна – директор Луганської філії ІЕПД НАН України, доктор економічних наук, професор, Заслужений економіст України.

Дослідження реального стану соціально-економічного розвитку підконтрольних Уряду України частин Донецької та Луганської областей, мало на меті виявлення поточних перешкод і позитивних тенденцій на шляху до відновлення їх економіки, а також розробку науково-практичних рекомендацій для широкого кола зацікавлених сторін щодо запровадження нових і кращого використання існуючих економіко-правових засобів стимулюючого впливу на розвиток цих областей.

Під час Проекту були опрацьовані науково-аналітичні матеріали з відкритих джерел, матеріали спеціально проведених науково-практичних досліджень за тематикою, актуальною для економіки Донбасу, але, головним чином – здійснено науково-прикладний аналіз результатів глибинних інтерв’ю та робочих консультацій на місцях, засідань круглих столів у мм. Краматорську, Сєвєродонецьку та Києві, що відбулися за участю представників місцевих і центральних органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, населення областей, підприємницького середовища, у т.ч. Торгово-промислових палат, громадських організацій і наукових установ, що працюють в Донецькій та Луганській областях.

Відео прес-конференції можна переглянути на офіційному сайті УКРІНФОРМ (https://www.ukrinform.ru/rubric-presshall/2585203-ekonomikopravovye-sredstva-stimuliruusego-vozdejstvia-na-razvitie-donbassa-rezultaty-proekta.html).