Підсумки засідання вченої ради Інституту від 18 червня 2018 р.

18 червня 2018 р. відбулося чергове засідання вченої ради Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

Засідання почалось з підбиття підсумків IV Загальноінститутського конкурсу наукових робіт студентів, аспірантів та молодих вчених, який проводився на виконання Указу Президента України від 16 травня 2008 р. № 444/2008 «Про додаткові заходи щодо забезпечення розвитку наукової сфери», Постанови Президії Національної академії наук України від 31 січня 2018 р. № 37 «Про проведення XІІ Всеукраїнського фестивалю науки», приуроченому до 100-річного ювілею НАН України, з метою підтримки та розвитку інтелектуального потенціалу обдарованої молоді Інституту економіко-правових досліджень НАН України та інших навчальних й наукових установ і закладів.  Конкурс науково-дослідних робіт проводився серед студентів, аспірантів денної і заочної форм навчання та молодих вчених у двох номінаціях “Правові науки” та “Економічні науки”, тематика яких стосується найбільш актуальних проблем економіки та права.

Переможцем конкурсу стала заступник завідувача відділом проблем міжрегіонального співробітництва Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України, к.е.н. Рогозян Юлія Сергіївна, яка отримала диплом І ступеня за кращу наукову роботу в номінації «Економічні науки» за темою «Оцінювання економічної доцільності міжрегіонального співробітництва: українсько-польський контент».

Колектив Інституту вітає Юлію Сергіївну з перемогою  та бажає подальших успіхів, натхнення і нових наукових досягнень!

На засіданні було заслухано наукове повідомлення Кабенок Юлії Валеріївни за результатами дисертаційного дослідження на тему «Правове регулювання арбітражного управління в процедурі банкрутства в Україні» на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.04 – господарське право; господарсько-процесуальне право. Метою наукового дослідження виступає розробка та удосконалення теоретичних засад інституту арбітражного управління, розробка пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення правової регламентації здійснення арбітражного управління. За результатами обговорення членами вченої ради було позитивно оцінено результати дослідження та взято до уваги.

На засідання також було розглянуто низку питань організаційного характеру, зокрема затверджено план роботи вченої ради на ІІ півріччя 2018 р., перезатверджено тему та план дисертаційного дослідження тощо.

Приємною подією для Інституту стала виставка книжкових видань та часопису «Критика», про які детально розповіла відповідальний редактор часопису та проекту «Критичні рішення» Юлія Бентя. Інститут щиро вдячний за виставку, творчу й натхненну працю та подаровані екземпляри видань, які обов’язково знайдуть свого читача. Будемо раді співпрацювати з Вами!

Крім того, на засіданні вченої ради Інституту був присутній гість, суддя Конституційного суду України у відставці, кандидат юридичних наук Кампо Володимир Михайлович, який підтримав проведення виставки книжкових видань, як постійний читач часопису «Критика», та привітав директора Інституту Володимира Анатолійовича Устименка з його обранням членом-кореспондентом НАН України. Щиро дякуємо доповідачу-шановному гостю Володимиру Михайловичу за увагу та співпрацю!