Інновації у великих містах: майбутнє починається з digital

У приміщенні KYIV SCHOOL OF ECONOMICS 29 листопада за сприяння VISA відбулася дискусія «Інновації у великих містах: майбутнє починається з digital».

У обговоренні взяли участь представники Національного банку України, Незалежної асоціації банків України та громадянського суспільства. Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України в обговоренні взяв участь аспірант та юрист відділу Яценко Семен.

На запитання Семена Яценка про визначення Національним банком України, згідно із п.7 статті 7 Закону України «Про Національний банк України» від 20.05.1999 р. № 679-XIV, напрямів розвитку сучасних електронних банківських технологій та рівень співпраці Національного банку України із Державним агентством з інвестицій та розвитку, Департаментом з питань інновацій та трансферу технологій при Міністерстві освіти і науки України, Державною інноваційною фінансово-кредитною установою, Олександр Яблунівський (НБУ) повідомив: «…Ми плануємо оновити систему електронних переказів НБУ. Досі не зовсім зрозуміло як PayPal увійде на ринок …Позитивним знаком є можливість здійснення в Україні платежів по android… В Європейських країнах запрацювала система PSD-2, згідно із якою, з наступного року інформацію щодо банківських рахунків зможе отримати будь-яка організація, якій надано доступ. Тож НБУ працює над необхідним регулюванням у цьому напрямку… Щодо іншого питання, співпраця із цими зовнішніми організаціями – у майбутньому».

Варто відзначити, що Національному банку України необхідно встановити тісну співпрацю із Державним агентством з інвестицій та розвитку, Департаментом з питань інновацій та трансферу технологій при Міністерстві освіти і науки України, Державною інноваційною фінансово-кредитною установою, та надавати суб’єктам інноваційної діяльності на фінансовому ринку передбачену Розділом IV Закону України «Про інноваційну діяльність» від 04.07.2002 р.№ 40-IV підтримку. Це сприятиме Національному банку України у досягненні поставлених перед ним завдань.

Запис трансляції події: https://www.facebook.com/KyivSchoolOfEconomics/videos/1945455012138630/