Засідання робочої групи Спостережної ради щодо підтримки перетворень у Східній Європі (Федеративна Республіка Німеччина, м. Берлін)

21 серпня 2017 року співробітник Інституту економіко-правових досліджень НАН України Сошников Антон Олександрович взяв участь у засіданні робочої групи Спостережної ради щодо підтримки перетворень у Східній Європі (Федеративна Республіка Німеччина, м. Берлін), як представник громадського сектору України.

У ході засідання робочої групи піднімались питання стратегічної співпраці малого та середнього бізнесу з владою (органами місцевого самоврядування), обговорення та затвердження фінансування проектів від громадських об’єднань України (загальний сумарний бюджет понад 14 тисяч євро).

Антон Олександрович представив присутнім підсумки реалізації унікального для України проекту – громадської програми «АСІКО: правові ініціативи», додатково було представлено загальнонаціональний проект «Я маю право», що адмініструється Міністерством юстиції України.

Довідково: Спостережна рада щодо підтримки перетворень у Східній Європі є органом контролю та стратегічного планування, до якої входять політичні діячі, представники бізнесу, громадського сектору.

Загальний склад Спостережної ради 21 член. У межах реалізації соціальних та інституціональних проектів (індекс QW-092005, 0162005), загальний бюджет складав більше 10 млн. євро (за 4 роки). Планується, що значна увага у 2017 році буде приділятися фінансуванню проектів в Україні.