Директор Луганської філії Інна Заблодська взяла участь в обговоренні проекту Стратегії розвитку Донецької області на період до 2020 року (фото, відео)

Жителі Донецької області обговорюють стратегію розвитку свого регіону на чотири роки вперед. Оцінити її і внести свої пропозиції є можливість у громадських та активістів, вчених і чиновників. Сьогодні стратегію до 2020 року презентували в новій редакції, а потім учасники обговорення заповнили спеціальну анкету. У ній вказані пріоритетні проекти оновлення і розвитку.

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України активну участь в обговоренні взяла директор Луганської філії д.е.н., професор Інна Заблодська, яка виступила з детальним викладом пропозицій щодо організації планування, оцінки одержаних результатів і контролю за реалізацією цілей Стратегії.

(переглянути відео)

В обговоренні проекту взяли участь керівники області та міста, а також депутати, підприємці та представники громадськості. Головне питання – забезпечення захисту життя, прав і добробуту кожного громадянина незалежно від місця проживання, зменшення негативних наслідків в економіці шляхом ефективного використання всіх інструментів і факторів її оновлення та модернізації, реалізацію регіоном власного потенціалу розвитку, посилення конкурентних позицій регіону.

Стратегія 1

Стратегія розвитку Донецької області на період до 2020 року розроблена на підставі Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів», відповідно до Державної стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України і досвіду реалізації Стратегії економічного і соціального розвитку Донецької області на період до 2015 року.

Стратегія 2

«Процес децентралізації істотно вплинув на бачення стратегії розвитку області. Цей документ не є планом дій, а баченням того, як повинна розвиватися область до 2020 року », – підкреслив перший заступник голови Донецької ОДА Євген Вілінський.

Стратегія 3

За словами першого заступника міського голови Маріуполя Олександра Голтвенка, стратегія розвитку області та міста, це досить важливий і потрібний напрям. «Залежно від того які ми будемо реалізовувати проекти, залежить те, як буде розвиватися Маріуполь. Зараз готується проект по стратегії розвитку міста, яка розрахована до 2021 року », – зазначив Олександр Голтвенко.

Стратегія 4

Крім цього, перший заступник міського голови підкреслив, що найбільш важливим напрямком для Маріуполя є розвиток транспортної інфраструктури: «Дуже важливо для нашого міста відновити трасу Запоріжжя – Маріуполь. Також, досить гостро стоїть проблема залізничних перевезень, – як для городян, так і для бізнесу. Це все не дозволяє на гідному рівні розвиватися промисловості міста».

Під час презентації Стратегії представники обласної влади розповіли про основні стратегічні цілі розвитку регіону. Серед них – економічний прогрес, підвищення потенціалу місцевого самоврядування, вдосконалення соціальних послуг, а також створення безпечного суспільства.

За матеріалами Маріупольської міської ради