День аспіранта

image(3)

14 квітня 2016 р. в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського в рамках Дня аспіранта відбувся семінар для аспірантів третього року навчання.

image(1)

Молоді науковці мали можливість дізнатися про вимоги до оформлення дисертаційних робіт, інтегрований пошук наукової інформації та протидію плагіату в наукових публікаціях і дисертаційних дослідженнях.

image

Від Інституту економіко-правових досліджень у роботі семінару брали участь аспіранти Олена Колосова, Олександр Трегуб і Семен Яценко.

image(2)

Семінар складався із декількох тематичних частин.

Аліна Колесніченко, науковий співробітник відділу довідково-бібліографічного обслуговування НБУВ ознайомила присутніх із правилами бібліографічного опису джерел інформації, використаних при проведенні дисертаційного дослідження. Вона зосередила увагу на:

– особливостях бібліографічного опису монографій, довідкових видань, збірників конференцій, законодавчих документів, електронних ресурсів;

– правилах цитування і оформлення посилань в тексті дисертації, наукових статей;

– виданнях і окремих публікаціях, що допоможуть правильно оформити бібліографію до дисертації та ін.

Людмила Коновал, молодший науковий співробітник відділу інформаційно-комунікаційних технологій Центру бібліотечних електронних ресурсів і технологій НБУВ розповіла аспірантам про технологію пошуку інформації на порталі НБУВ. Крім того, продемонструвала можливості таких інструментів пошуку інформації, як: електронний каталог, тематичний інтернет-навігатор, науковий і повнотекстовий пошук та ін.

Олена Бусол, доктор юридичних наук, старший науковий співробітник Національної юридичної бібліотеки НБУВ присвятила свій виступ питанням академічного плагіату.

Після закінчення семінару завідувач сектору з науково-просвітницької роботи відділу комплексних наукових та науково-інформаційних проектів НБУВ Антоніна Шеремет провела екскурсію Національною бібліотекою України імені В.І. Вернадського, ознайомила з її структурними підрозділами і основними напрямами діяльності.