29 лютого – чергове засідання вченої ради Інституту і збори трудового колективу

КиївЗасідання вченої ради ІЕПД НАН України

 

відбудеться 29 лютого 2016 р. об 11-00 год.

 

 

Місце проведення: м. Київ, бульв. Т. Шевченка, 60, конференц-зала (11 поверх).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Аналітична записка «Економіко-правові механізми стимулювання еколого-відповідального господарювання».

Доповідач: к.ю.н. Єремєєва Н.В.

Рецензенти:

д.ю.н. Бакалінська О.О.

к.ю.н. Корчак Н.М.

  1. Звіт стипендіата стипендії Президента України.

Доповідач: к.ю.н. Малолітнева В.К.    

  1. Звіт стипендіата стипендії НАН України.

Доповідач: к.е.н. Рогозян Ю.С.   

  1. Про обрання голови, його заступників і вченого секретаря вченої ради.

Доповідач: к.ю.н., с.н.с. Кременовська І.В.    

  1. Затвердження і перезатвердження тем дисертаційних робіт.
  1. Різне.

Після завершення роботи вченої ради відбудуться збори трудового колективу з питання делегування представників Інституту для участі у річній сесії Загальних зборів НАН України.

Президія НАН України на засіданні 17.02.2016 р. ухвалила рішення про проведення 12-14 квітня 2016 року чергової щорічної сесії Загальних зборів Національної академії наук України та затвердила програму сесії. Президія НАН України врахувала те, що частиною восьмою статті 17 нового Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» визначено, що у сесіях Загальних зборів Академії мають брати участь із правом ухвального голосу наукові працівники, делеговані трудовими колективами НАН України. Їх кількість повинна становити не менше половини кількості дійсних членів та членів-кореспондентів НАН України, які братимуть участь у сесії.

Для реалізації нової норми Закону Президія НАН України на цьому ж засіданні ухвалила постанову, якою передбачено, що квоти делегування наукових працівників будуть затверджені на засіданні Президії Академії 2 березня 2016 року. Цьому передуватиме уточнення відділеннями НАН України списків дійсних членів і членів-кореспондентів, які будуть присутні на сесії Загальних зборів Академії, та визначення на підставі цих даних, а також даних про чисельність наукових працівників в установах відділень станом на 01.01.2016 квот делегування наукових працівників для кожного з відділень та, окремо, для установ при Президії Академії.

Квоти делегування визначатимуться пропорційно до частки наукових працівників наукових установ відділення від загальної кількості усіх наукових працівників Академії. При цьому, Президія НАН України вирішила, що якщо кількість наукових працівників в окремих установах є недостатньою для делегування за цим принципом представників для участі у сесії Загальних зборів НАН України, будуть виділені додаткові квоти у розмірі одного делегованого наукового працівника на кожну таку установу. Таким чином кожна наукова установа Академії матиме своє представництво на сесії Загальних зборів НАН України.