Делегати від Інституту взяли участь у З’їзді представників юридичних ВНЗ та наукових установ України

30 червня 2015 р. відбулися З’їзди представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ України з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і з призначення члена Вищої ради юстиції.

Для участі в голосуванні конференцією наукових працівників-юристів Інституту  було підтримано кандидатури та делеговано представників у складі: директора – д.ю.н., професора, Заслуженого юриста України, член-кореспондента НАПрН України Володимира Устименка, вченого секретаря к.ю.н., с.н.с. Ірини Кременовської та провідного юриста Вести Малолітневої.

Заходи проводилися на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

VLUU L210  / Samsung L210

За підсумками голосування було обрано нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. На посаду члена ВККС від З’їзду претендували чотири кандидати, незважаючи на те, що вакантних посад всього дві.

До списку кандидатів увійшли: Микола Галянтич, Сергій Остапець, Андрій Василенко та Сергій Прилипко. Кандидат Микола Галянтич заявив про самовідвід.

За результатами голосування, на посаду члена ВККС від З’їзду було обрано Андрія Василенка (наразі є радником голови ВККСУ), за якого свої голоси віддали 67 делегатів, та Сергій Прилипко з відповідним результатом у 85 голосів.

Кандидатами для призначення на посаду члена Вищої ради юстиції від кандидатів, які є суддями або суддями у відставці, були: Сергій Штогун, Микола Хандурін, Катерина Леонтович, Світлана Орлова, Олег Ткачук, Людмила Гайдук, Олександр Хрімлі та Микола Гвоздик.

З урахуванням того, що за результатами голосування про призначення члена Вищої ради юстиції жоден з кандидатів не набрав достатньої кількості голосів було прийнято рішення провести вже у вересні поточного року наступний тур голосування.