Представник ЛФ Інституту Юлія Рогозян взяла участь у роботі заключного семінару проекту Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського

image-28-05-15-04-31

28 травня 2015 року, в м. Києві с.н.с. відділу міжрегіонального співробітництва Луганської філії Інституту, к.е.н. Юлія Рогозян взяла участь в засіданні та роботі заключного семінару проекту Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського (м.Харків), який було створено та проведено в рамках сьомої рамкової програми Європейського Союзу (FT7).

image-28-05-15-04-30-2

Перша частина заходу була присвячена саме цьому проекту.

image-28-05-15-04-30-1

Серед всього різномаїття напрямів програм фінансування для українських дослідників, харківським університетом було обрано три: композиційні матеріали, передові технології для збірки літаків, впроваджені системи.

image-28-05-15-04-30

Координатор проекту Ігор Рибальченко та парнери проекту Кай Матзнер (Німеччина), Герт Жерван (Естонія), Тетяна Ретунська (Люксембург) представили майже всі етапи створення та впровадження даного проекту в життя і, хоча, він вже закінчується, організатори надалі продовжуватимуть написання проектів  для їх фінансування ЄС вже в рамках іншої масштабної програми , членом якої в цьому році стала Україна – Horyzon 2020.

image-28-05-15-04-30-3

Загальна мета всіх присутніх  – інтеграція українських організацій, установ до Європейської наукової спільноти, тому друга частина заходу була присвячена деяким конкурсам, які є частиною програми Horyzon 2020.

На противагу думки більшості науковців, які поверхнево знайомі з даною програмою – робота в ній насправді є дуже грунтовною та важкою, але маємо надію, що дуже скоро наш Інститут здолає всі перепони та також долучиться до такої масштабної, але цікавої та потрібної програми.