В Інституті відбулася конференція наукових працівників-юристів щодо обрання делегатів для участі у З’їзді представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ

25 травня 2015 р. в Інституті відбулася конференція наукових працівників відділів проблем модернізації господарського права та законодавства, господарсько-правового забезпечення економічної безпеки держави, економіко-правових проблем містознавства.

VLUU L210  / Samsung L210

Основним питанням порядку денного було обрання делегатів від Інституту економіко-правових досліджень НАН України на З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, який відбудеться 30 червня 2015 р.

VLUU L210  / Samsung L210На початку конференції зі вступною промовою виступив директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, член-кореспондент НАПрН України, д.ю.н., професор Володимир Устименко, який доповів, що Наказом Міністерства освіти і науки України від 14.05.2015 р. № 532 ініційовано скликання та проведення 30 червня 2015 року в місті Києві у приміщенні актової зали Київського національного університету ім. Тараса Шевченка (м. Київ, вул. Володимирська, 60) З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ з питання добору кандидата до Вищої ради юстиції із числа суддів або суддів у відставці. У відповідному оголошенні, надрукованому у газеті «Голос України» від 16.05.2015 р. № 85, визначено початок роботи З’їзду о 12 годині 00 хвилин. Крім цього, з урахуванням ст. 12 Закону України «Про Вищу раду юстиції» від 15.01.1998 р. № 22/98-ВР конференція наукових працівників Інституту має обрати делегатів на З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ у кількості 3 осіб.

З огляду на це, конференція наукових працівників Інституту має обрати делегатів на З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. Було запропоновано обрати делегатів у кількості 3 осіб.

Далі слово мав заступник завідувача відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, доктор юридичних наук, доцент Руслан Джабраілов, який запропонував кандидатури делегатів на З’їзд.

VLUU L210  / Samsung L210

Питання щодо кожної кандидатури було винесено на загальне відкрите голосування, і за його результатами було прийнято таке рішення:

1. Підтримати кандидатуру Устименка Володимира Анатолійовича та висунути його делегатом від Інституту економіко-правових досліджень НАН України на З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Проголосовано: «за» – 24; «проти» – немає; «утрималось» – немає.

2. Підтримати кандидатуру Кременовської Ірини Володимирівни та висунути її делегатом від Інституту економіко-правових досліджень НАН України на З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Проголосовано: «за» – 24; «проти» – немає; «утрималось» – немає.

3. Підтримати кандидатуру Малолітневої Вести Костянтинівни та висунути її делегатом від Інституту економіко-правових досліджень НАН України на З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Проголосовано: «за» – 24; «проти» – немає; «утрималось» – немає.

Отже, за підсумками голосування колективом Інституту було прийнято рішення погодитися з ініціативою Міністерства освіти і науки України щодо скликання та проведення 30 червня 2015 р. в місті Києві З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ з питання добору кандидата до Вищої ради юстиції із числа суддів або суддів у відставці, для участі в якому було обрано делегатів.