Делегати від Інституту взяли участь у З’їзді представників ВНЗ і наукових установ

Згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України від 12.03.2015 р. № 279 було ініційовано скликання та проведення 28 квітня 2015 року в місті Києві у приміщенні актової зали Київського національного університету ім. Тараса Шевченка З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ з питання призначення членів Вищої ради юстиції.

VLUU L210  / Samsung L210

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України участь у роботі З’їзду взяли делегати, яких було обрано на загальних зборах колективу наукової установи: директор – член-кор. НАПрН України Володимир Устименко, вчений секретар к.ю.н., с.н.с. Ірина Кременовська та провідний юрист відділу проблем модернізації господарського права та законодавства Веста Малолітнева.

VLUU L210  / Samsung L210

Загалом участь у З’їзді взяли 129 представників вищих навчальних закладів і наукових установ з усієї країни.

На початку роботи З’їзду відбулося голосування щодо обрання Лічильної комісії, обрання Голови та Секретаря З’їзду, обрання Мандатної комісії та затвердження Порядку проведення З’їзду.

VLUU L210  / Samsung L210

З промовами виступили кандидати на посади членів Вищої ради юстиції, які є суддями або суддями у відставці: Микола Хандурін, Василь Андрійцьо, Олександр Волков.

Далі слово мали кандидати на посади членів Вищої ради юстиції, які не є суддями або суддями у відставці: Сергій Остапчук, Андрій Бойко та Анатолій Мірошниченко.

Після оголошення результатів підрахунку бюлетенів і затвердження на голосуванні протоколів мандатної комісії відбулося призначення обраних членів Вищої ради юстиції: перед присутніми склали присягу д.ю.н., проф. Андрій Бойко (за нього проголосували 95 делегатів) та к.ю.н., доцент Анатолій Мірошниченко (85 голосів), яких було обрано членами Вищої ради юстиції від несуддівського корпусу. Від суддівського корпусу жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.