Підготовка до роботи протягом зимового періоду

Відділ охорони праці та цивільної оборони Управління справами НАН України нагадує (лист від 18.11.2014 р. № 31-17/12), що у зимовий період року внаслідок ожеледиці та снігу зростає ймовірність травмувань працівників і відвідувачів установ НАН України внаслідок падінь.

WP_000076

Для запобігання цим нещасним випадкам при підготовці до зимового сезону слід вжити відповідні профілактичні заходи, а також забезпечити належне виконання цих заходів протягом всього сезону:

  1. Визначити обов’язки і відповідальність адміністративних працівників та обслуговуючого персоналу установи щодо забезпечення належного стану території протягом всього зимового періоду. За необхідності видати наказ.
  2. Заготовити пісок та засоби для розчищення території від снігу та льоду.
  3. Своєчасно розчищати від снігу та льоду внутрішню та прилягаючу територію, а також пішохідні доріжки. Особливу увагу звернути на стан входів до будівель установи, де падіння трапляються найчастіше.
  4. Посипати пішохідні доріжки піском та контролювати його наявність протягом усього робочого дня.
  5. З настанням темряви забезпечити належне освітлення території установи та входів до будівель установи. Звернути увагу на стан освітлення сходів та евакуаційних виходів установи.
  6. Контролювати стан та закриття каналізаційних і комунікаційних люків.

Керівництво Інституту звертає увагу всіх працівників на необхідність підвищення особистої обережності під час пересування.

Ходити слід не поспішаючи, у разі втрати рівноваги швидко присідати, що є найбільш реальним шансом запобігти травмі; не тримати руки у кишенях; не ходити біля краю тротуару, а також під льодяними бурульками під час танення снігу та льоду.

Інформація та фото:

старший науковий співробітник відділу

проблем модернізації господарського права та законодавства

к.ю.н., с.н.с. І.В. Кременовська