Проактивна позиція Інституту продовжує сприяти зміцненню верховенства права та міжнародній співпраці України та ЄС у напряму боротьби з кіберзлочинністю

Впродовж трьох днів, з 27 по 30 листопада 2023 року, у Чернівцях проходив тренінг щодо фінансових розслідувань та злочинів, пов’язаних з криптовалютою. Організаторами заходу виступили представники Консультативної міссії Європейського Союзу за підтримки експертів Europol, компанії «Moody’s Analytics», ГО «Українська сучасна цифрова наука» та ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України».

У теоретично-практичних навчаннях взяли участь представники правоохоронних відомств Чернівецької області: Нацполіції, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань та Бюро економічної безпеки. 

Заступник завідувача відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, доктор юридичних наук, старший дослідник Тетяна ГУДІМА прийняла участь у заході в якості тренера з тематики – законодавчі новели та експертність у сфері віртуальних активів: досвід ЄС та України.

Крім цього, під час тренінгу учасники підвищували кваліфікацію у сферах боротьби з кіберзлочинністю, фінансових розслідувань та розвідки на основі відкритих джерел (OSINT), а також методів кримінального аналізу під час розслідування міжнародних злочинів. Такі навички та знання є вкрай важливими для всіх правоохоронців.

По завершенню навчань учасники підсумували опрацьовану роботу та отримали відповідні сертифікати про успішне завершення семінару.