Співробітник Інституту пройшов тренінг з питань правового регулювання електронних публічних закупівель в ЄС

6-7 листопада 2023 р. доктор юридичних наук Веста Малолітнева взяла участь у онлайн тренінгу, присвяченому проблемам правового регулювання електронних публічних закупівель у Європейському Союзі («Improvement and Best Practices in E-Procurement System»). Навчання організовано The Legal Publisher Lexxion (Німеччина, м. Берлін). 

Під час семінару було розглянуто питання як існуючих проблем та переваг електронних публічних закупівель, так і майбутніх викликів та можливостей для країн під час їх запровадження. Зокрема, особливу увагу було приділено політиці ЄС з розвитку електронних публічних закупівель, правовому регулюванню відносин із використання єдиного європейського документу про закупівлі (The European single procurement document and e-Certis), впровадження електронних форм, динамічної системи публічних закупівель, використання нових технологій у публічних закупівлях (штучного інтелекту, віртуальної реальності, автоматизації процесів завдяки роботизації тощо), безпеки використання та відкриття даних. Також було представлено досвід успішного впровадження е-закупівель в країнах ЄС, зокрема, Словенії. Детальний розгляд цих питань є важливим у контексті інтеграційних процесів до ЄС, а також подальшого розвитку електронної системи публічних закупівель України.

Участь у тренінгу дала можливість поставити питання, обмінятись досвідом та провести дискусію з відомими та визнаними експертами і вченими з питань публічних закупівель.

За результатами участі отримано сертифікат.