VІI Міжнародний форум «МЕДІАЦІЯ І ПРАВО»

 

З 26 по 29 липня 2023 року пройшов VІI Міжнародний форум «МЕДІАЦІЯ І ПРАВО», який організовує Українська академія медіації у рамках Проєкту ЄС “CONSENT” спільно з Проєктом ЄС “Право-Justice” та Програмою USAID «Справедливість для всіх». В Форумі взяв участь старший науковий співробітник відділу проблем модернізації господарського права та законодавства Інституту, кандидата юридичних наук  Антон Сошников.

 

Форум «МЕДІАЦІЯ І ПРАВО» – найбільший в Україні спеціалізований захід міжнародного рівня з медіації для фахівців у галузі права, медіаторів та усіх зацікавлених осіб. Цьогоріч проведення Форуму має особливе значення як координаційного майданчика для аналізу здобутого досвіду, викликів та досягнень у використанні медіації та інших АВС під час війни, а також їх ролі у подальшій відбудові України.

Крім того, Форум дозволив обговорити питання імплементації прийнятого напередодні війни закону України «Про медіацію», а також питання ратифікації Сінгапурської конвенції з медіації. Важливою складовою Форуму стала презентація кращих іноземних практик, інновацій та нових рішень у сфері медіації.

Традиційно спікерами форуму виступили представники українських органів центральної влади, а також досвідчені українські та іноземні медіатори та арбітри.