Наукометрія – це просто

Компанією E-SCIENCE SPACE за сприяння Варшавського університету (Республіка Польща) було організовано цикл онлайн-вебінарів «Наукометрія – це просто». В якості слухача участь в онлайн-вебінарах узяв в.о. старшого наукового співробітника відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, д.ю.н., проф. Петруненко Ярослав Вікторович.

Онлайн-вебінари були проведені провідним експертом у галузі наукометрії, професором Варшавського університету Joanna Osiejewicz, і присвячувались таким темам як «Наукометрія: загальні питання» (11 квітня 2023 р.), «Підбір журналу для публікації з бази Scopus» (12 квітня 2023 р.), «Журнали з бази Web of Science: як обрати?» (18 квітня 2023 р.), «Цитуй інших так, як хочеш щоб цитували тебе: секрети успішного цитування» (19 квітня 2023 р.).

Наукометрія є дуже важливою галуззю для наукових установ і університетів, зокрема вона дозволяє оцінити наукову продуктивність, розуміти тенденції розвитку науки та вплив наукових досліджень на суспільство. Оцінка наукових досліджень, яка здійснюється за допомогою наукометричних інструментів, може бути корисною як для окремих вчених, так і для всієї наукової установи чи університету. Крім того, оцінка наукових публікацій та цитувань може бути використана для залучення додаткових коштів на наукові проекти та програми. Тож проведені онлайн-вебінари представляються корисними у процесі організації науково-дослідницької роботи.