Підсумки засідання вченої ради Інституту від 28 серпня 2021 р.

28 серпня 2021 р. відбулося чергове засідання вченої ради Інституту.

Розпочав засідання вченої ради з приємних та радісних новин директор Інституту, член-кореспондент НАН України В.А. Устименко. Зокрема, було передано Подяку Київської обласної ради провідному науковому співробітнику відділу проблем модернізації господарського права та законодавства Інституту, кандидату юридичних наук Санченко Алевтині Євгенівні за вагомий особистий внесок у розвиток і зміцнення економіко-правових досліджень, значимість наукового доробку, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня науки,

а також в.о. наукового співробітника відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки, кандидату юридичних наук Трегубу Олександру Андрійовичу за вагомий особистий внесок у розвиток і зміцнення економіко-правових досліджень, значимість наукового доробку, високий професіоналізм та з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

IMG_4646

Крім того, було передано подяку Верховного Суду д.ю.н., провідному науковому співробітнику відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки, члену Науково-консультативної ради при Верховному Суді Віталію Георгійовичу Олюсі за плідну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення діяльності Верховного Суду та з нагоди Дня науки.

IMG_4651

Колектив Інституту щиро вітає колег і бажає нових перемог на професійному шляху!

На засіданні вченої ради було розглянуто три запити на відкриття наукових робіт для участі  у конкурсі.  Так, на виконання постанови Президії НАН України від 23.06.2021 №220 «Про проведення конкурсного відбору наукових і науково-технічних робіт на 2022-2023 роки за бюджетною програмою «Підтримка пріоритетних напрямів наукових досліджень (КПКВК 6541230)» Відділення економіки НАН України оголосило конкурс на проведення прикладних наукових робіт за напрямом «Підтримка пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок» бюджетної програми КПКВК 6541230.

З урахуванням обговорення та відгуків рецензентів було прийнято рішення підтримати теми наукових проєктів для участі у конкурсі.

Під час засідання вченої ради з метою проведення атестації було заслухано звіти молодих вчених-стипендіатів: 1) стипендії Президента України – Волкової А.О., 2) стипендії НАН України – к.ю.н. Трегуба О.А. та к.ю.н. Сошникова А.О.

Також було розглянуто та затверджено нову редакцію Положення про Раду молодих вчених Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України».

Рішенням вченої ради було затверджено результати рішення конкурсної комісії щодо обрання на вакантні посади наукових працівників. Зокрема щодо підтримки кандидатур:

1)  Гудіми Тетяни Степанівни на посаду заступника завідувача відділу проблем модернізації господарського права та законодавства

2) Волкової Анастасії Олександріввни на посаду старшого наукового співробітника відділу економіко-правових проблем містознавства

3) Сошникова Антона Олександровича на посаду старшого наукового співробітника сектору проблем реалізації господарського законодавства відділу проблем модернізації господарського права та законодавства

4) Трегуба Олександра Андрійовича на посаду наукового співробітника сектору сприяння розвитку економіко-правових досліджень відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки

5) Ляшенка Павла Андрійовича на посаду молодшого наукового співробітника відділу проблем міжрегіонального співробітництва Луганської філії.

Також на засіданні було розглянуто низку питань організаційного характеру.