Внесок Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України» у розробку проблематики соціально відповідального ведення бізнесу в Україні

З метою сприяння модернізації господарських відносин в Україні на засадах сталого розвитку Державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України» з її Центром перспективних досліджень і співробітництва з прав людини у сфері економіки та у співпраці з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Донецьким науковим центром НАН України та МОН України, Офісом аналітики та консультацій з питань сталого розвитку, Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення проводять Всеукраїнський конкурс наукових робіт «Соціально відповідальне ведення бізнесу – складова сталого розвитку» з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Тематика Конкурсу відповідає завданням Концепції реалізації державної політики у сфері сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу в Україні на період до 2030 року, а також Національної стратегії у сфері прав людини, зокрема в частині забезпечення дотримання прав людини в процесі ведення господарської діяльності.

Для широкого залучення потенційних учасників і встановлення партнерської взаємодії Інститут та інші вищезазначені організатори Конкурсу співпрацюють з відповідними центральними органами виконавчої влади, місцевими державними адміністраціями, закладами вищої освіти України, громадськими та міжнародними організаціями.

Ініціатива проведення Конкурсу сприймається схвально та знаходить відгук серед його потенційних учасників, про що свідчать офіційні листи з державних установ, моніторинг офіційних сайтів місцевих державних адміністрацій, надходження наукових робіт і запити щодо додаткової інформації від заінтересованих конкурсантів.

Так, зокрема, днями на ім’я В.А. Устименка, директора Інституту, члена Президії НАН України, члена-кореспондента НАН України, члена-кореспондента НАПрН України, доктора юридичних наук, професора, надійшов лист Заступниці Міністра економки України Новікової І.Ю. У листі висловлена висока оцінка внеску Інституту в розробку проблематики соціально відповідального ведення бізнесу в Україні та готовність співпрацювати в ході оцінювання конкурсних робіт.

Лист_конкурс

Конкурс триватиме до 30 вересня 2021 року, наукові роботи вивчатимуться упродовж жовтня 2021 року. За результатами Конкурсу переможці та успішні учасники нагороджуватимуться дипломами 1-го, 2-го та 3-го ступенів, подяками, сертифікатами та призами.

Нині зацікавленість у партнерській підтримці Конкурсу підтвердили Міністерство економіки України, Міністерство освіти і науки України, Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), Програма розвитку ООН в Україні, Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Ресурсний центр з питань бізнесу та прав людини (Великобританія) та ін.

Інформація про проведення Конкурсу розміщена і на Цифровій мапі подій – національній платформі, що висвітлює події всієї країни, присвячені до 30-ї річниці Незалежності України – https://ukraine30.mkip.gov.ua/events/6e2ff17d-2e90-4acb-9e3d-7c5693586edd.