Підсумки засідання вченої ради Інституту від 22 лютого 2021 року

22 лютого 2021 р. відбулося чергове засідання вченої ради Інституту.

IMG_2518

На засіданні пройшло обговорення ініціативи щодо скасування Господарського кодексу України, яка отримала закріплення у Концепції оновлення Цивільного кодексу України, підготовленої робочою групою щодо рекодифікації (оновлення) цивільного законодавства України, та визначення пріоритетних заходів, спрямованих на запобігання декодифікації господарського законодавства.

Вчені-господарники проводять активну роботу з недопущення скасування Господарського кодексу України, що призведе до непоправних негативних наслідків для економіки держави, про що не раз було наголошено у наукових публікаціях та статтях у ЗМІ науковців Інституту (Устименко В.А., Джабраілов Р.А. Скасування Господарського кодексу: які наслідки можливі для економіки та правової системи України. Судебно-юридическая газетаЗельдіна О.Р. Нелегка доля Господарського кодексу України. Ліга.БлогиЗаблодська І.В., Подцерковний О.П., Бойченко Е.Б. Економічні втрати на приведення юридичними особами своїх організаційно-правових форм та установчих документів у відповідність до вимог Цивільного кодексу України.  Другі наукові читання пам’ятіі академіка В.К. Мамутова (Київ, 3 липня 2020 р.). С. 39-45Ілларіонов О.Ю. Щодо так званої «концепції оновлення Цивільного кодексу України». Ліга.БлогиМалолітнева В.К. «Ініціатива» скасування Господарського кодексу. «Казнить нельзя помиловать». Де поставить кому Мін’юст? Ліга.Блоги. та ін.). Під час засідання було обговорено основні ризики скасування Господарського кодексу України та запропоновано подальші кроки з метою збереження основоположного та системоутворюючого акта у сфері господарської діяльності.

вчена рада

Під час засідання також було розглянуто роботу Р.Б. Полякова «Інститут банкрутства (неплатоспроможності) в юридичній доктрині України», на яку було подано рецензії д.ю.н., професора О.А. Беляневич, д.ю.н., професора В.О. Коверзнева, к.ю.н. В.В. Сидоренко. З урахуванням пропозицій, представлених у наданих рецензіях та обговорення, членами вченої ради було прийнято рішення рекомендувати зазначену працю до друку.

 Також на засіданні було розглянуто низку питань організаційного характеру.