Співробітники Інституту залучаються до реформування безоплатної правової допомоги

BPD

31

12 березня 2020 року в.о. наукового співробітника Інституту економіко-правових досліджень НАН України, к.ю.н. Сошников Антон Олександрович взяв участь у засіданні Комісії щодо обрання членів Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги під головуванням заступниці Міністра юстиції України Валерії Коломієць.

З 10 по 13 березня 2020 року конкурсанти проходять співбесіди, за підсумками І туру.

Наглядова рада Координаційного центру з надання правової допомоги утворюється Міністерством юстиції України з метою забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері надання безоплатної правової допомоги, незалежності та прозорості управління системою надання безоплатної правової допомоги.

Діяльність Наглядової ради буде спрямована на те, щоб забезпечити рівний доступ до правосуддя, а також сприяти рівній реалізації права на захист вразливих категорій осіб.

Наглядова рада скрадатиметься з дев’яти членів, кожного з яких конкурсна комісія буде відбирати орієнтуючись на вимоги, які стосуються спеціальних компетенцій, визначених у Положенні про Наглядову раду Координаційного центру з надання правової допомоги.