Участь співробітника Інституту у розподілені державного фінансування для реалізації молодіжних та дитячих проектів

новость 1

19 грудня 2019 року співробітник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, к.ю.н. Сошников Антон Олександрович взяв участь у фінальному засідання Конкурсної комісії з розгляду проектів розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка з бюджету міста Києва у 2020 році, що відбулось в приміщенні Департаменту молоді та спорту за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 12.

Результатом багатомісячної роботи стало обрання 35 проектів для дітей та молоді на загальну суму 2 112 000,00 грн.

Пріоритетні завдання, на розв’язання яких будуть спрямовані проекти, розроблені молодіжними та дитячими громадськими організаціями:

  1. Підтримки творчої, ініціативної та обдарованої молоді.

Види діяльності:

проведення  акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів та інших заходів щодо підтримки  ініціатив молоді, створення умов для її творчого і духовного розвитку, інтелектуального самовдосконалення.

  1. Набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти, розвиток неформальної освіти.

Види діяльності:

проведення семінарів, тренінгів, лекцій, круглих столів, форумів, акцій та інших заходів з питань розвитку неформальної освіти, організація навчання молоді поза системою освіти в освітніх закладах міста Києва, профілактики правопорушень в молодіжному середовищі, підвищення рівня правових знань, правової культури та правової  поведінки молоді, формування дбайливого ставлення молоді до навколишнього середовища.

  1. Популяризації та утвердження здорового й безпечного способу життя і культури здоров’я серед молоді.

Види діяльності:

організаційні, інформаційні, науково-практичні та навчальні заходи  щодо підвищення рівня здоров’я молоді, популяризації та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я молоді, а саме: проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів  та інших заходів.

  1. Національно – патріотичне виховання молоді.

Види діяльності:

акції, вишколи, наметові табори, походи, збори-походи, військово-спортивні ігри, змагання) щодо: підвищення рівня готовності молоді до територіальної оборони; навчання з першої медичної допомоги та військово-тактичної медицини; популяризації української культури, мови і народних традицій; залучення молоді до суспільно значущої діяльності, проведення заходів щодо активізації туристично-екскурсійної, краєзнавчої діяльності з вивчення духовно-історичної спадщини України та міста Києва;  відновлення й відкриття закритих сторінок історії України та видатних особистостей українського державотворення, відновлення та виховання історичної пам’яті; формування поваги, гідності, пошани до героїчних вчинків українського народу, з максимальним залученням учасників АТО, учасників Революції Гідності, Помаранчевої революції, Революції на граніті.