Участь співробітниці Інституту у засіданні Регіональної ради підприємців в Донецькій області

17 грудня 2019 року у конференц-залі Донецької ТПП пройшло XXVІІ засідання Регіональної ради підприємців в Донецькій області.

У роботі заходу взяли участь представники департаменту економіки Донецької облдержадміністрації, сектору Державної регуляторної служби України в Донецькій області, Донецького обласного центру зайнятості, керівники підприємств і бізнес – асоціацій, представники міжнародних організацій, науки та інші. У засіданні було запрошено взяти участь у якості спікера с.н.с. Інституту Анастасію Токунову.

Було обговорено низку поточних питань, а також заслухано 5 доповідей.

Так, С. Чепелєва (заступник голови громадської ради при міськвиконкомі  Краматорської міської ради) та Р. Циганій (фахівець з адвокаціїї Благодійної Організації «Благодійний Фонд» Карітас Краматорськ») доповіли про сприяння суспільному розвитку через соціальне підприємство та соціальне замовлення.

А. Токунова (старший науковий співробітник відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки Інституту економіко-правових досліджень НАН України) презентувала доповідь про повагу бізнесу до прав людини, висвітливши глобальні тенденції розвитку даної теми та перспективи для Донецької області у впровадженні відповідного підходу. Доповідь викликала інтерес; зокрема, питання стосувалися питань впровадження Керівних принципів як інструменту досягнення Цілей Сталого Розвитку, перспектив впровадження Керівних принципів в області, розповсюдження досягнень підприємців регіону в галузі поваги бізнесу до прав людини (Донецька область має значні напрацювання в даній галузі: тут працюють низка соціальних підприємств, окремі суб’єкти господарювання приділяють увагу розвитку власних програм корпоративної соціальної відповідальності, регіональний конкурс «Підприємець року Донецької області – 2019» має номінацію «За високій рівень соціальної відповідальності в малому бізнесі» тощо).

В. Овчаренко (керівник ГО «Скаутський молодіжний центр Донеччини «Східна хвиля», м. Слов’янськ) розповів про досвід соціального підприємництва в організації літнього наметового таборування і сплавів для дітей і молоді буферної зони «Східна хвиля».

В. Каракулов (член ГО «Координаційний центр патріотичних сил «Новий Маріуполь», засновник  ТОВ «Івета») виклав пропозиції щодо розвитку малого та середнього бізнесу підприємців м. Маріуполь в Стратегію розвитку Донецької області на період до 2027 року.

Д. Лазаренко (директор Слов’янського навчально-наукового інституту Університету державної фіскальної служби України) презентував доповідь про навчальну та наукову діяльність Слов’янського навчально-наукового інституту Університету державної фіскальної служби України.