Відбувся семінар Олександра Семенка на тему «Розумні міста – ідеологія, перспективи, практики»

Семен Яценко, провідний юрист в Інституті, взяв участь 18.12.2019 р. у семінарі “RealScience”, проведеному на базі Київського будинку вчених НАН України.

Із доповіддю і презентацією на тему «Розумні міста – ідеологія, перспективи, практики» виступив Олександр Семенко, який є головним спеціалістом управління економіки Білоцерківської міської ради.

Олександр розповів про проекти, які особисто впроваджує під егідою Білоцерківської міської ради, проблеми збирання та обробки Big Data, дотримання вимоги інклюзивності, використання смарт-спеціалізації у розвитку міст України загалом.

Також доповідач розповів про досвід найбільш успішного в аспекті смарт-спеціалізації міста світу – місто-державу Сінгапур.

Проте, учасники семінару дійшли згоди, що для повноцінного впровадження смарт-спеціалізації в містах України, необхідно більше часу, економічних та людських ресурсів.

Семен Яценко працює у відділі, який займається вивченням економічних та правових проблем розвитку міст України – тож тема семінару становила інтерес в аспекті проведення подальших наукових досліджень відділу. Відділ економіко-правових проблем містознавства Інституту дякує Олександру Семенку за цікаву доповідь та запрошує до подальшого співробітництва!